- Koka blomkåls och broccolibuketter i saltat vatten. (Ett blomkålshuvud och två färska brocolliknippen)
- Häll bort allt utom lite vatten när det grönsakerna blivit mjuka.
- Mixa med mixerstav eller liknande tills det blir en slät gegga.
- Tillsätt ca 1 dl creme fraiche samt salt och peppar.
- Riv en morot och hacka en lök.
- Släng ner morötterna och löken tillsammans med ca 500gram köttfärs.
- Tillsät ca 0.5 dl creme fraiche. Salta och peppra
- Gör biffar av smeten ca 10 stycken och stek i smör.
- Efter att biffarna är färdigstekta har man i lite vatten i panna för att koka loss det gottiga. låt det puttra på några minuter.
- Sila sen vätskan och tillsätt sen 2-3 dl grädde, en kvarts svampbuljongtärning, lite soya och salt och peppar så klart.
- Red av med maizena
det själv.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar