fredag 6 augusti 2010

Dish of the day (yesterday egentligen)

Köttfärsbiffar med grönsakspurè och gräddsås

  • Koka blomkåls och broccolibuketter i saltat vatten. (Ett blomkålshuvud och två färska brocolliknippen)
  • Häll bort allt utom lite vatten när det grönsakerna blivit mjuka.
  • Mixa med mixerstav eller liknande tills det blir en slät gegga.
  • Tillsätt ca 1 dl creme fraiche samt salt och peppar.
Sen har vi biffarna.
  • Riv en morot och hacka en lök.
  • Släng ner morötterna och löken tillsammans med ca 500gram köttfärs.
  • Tillsät ca 0.5 dl creme fraiche. Salta och peppra
  • Gör biffar av smeten ca 10 stycken och stek i smör.
Gräddsås
  • Efter att biffarna är färdigstekta har man i lite vatten i panna för att koka loss det gottiga. låt det puttra på några minuter.
  • Sila sen vätskan och tillsätt sen 2-3 dl grädde, en kvarts svampbuljongtärning, lite soya och salt och peppar så klart.
  • Red av med maizena
Sen var det klart. Servera med lite sallad och lingonsylt. Blev fruktansvärt gott om jag får säga
det själv.

Inga kommentarer: